Varför gör vi saker, det ska vi försöka svara på i denna blogg. Vi kopplar ihop vår matkonsumtion med våra beteenden och konsumtionsmönster. Trender skapar väldigt många beslut i välfärdsländer. Här kommer ett exempel! Alla har en bakmaskin eller mixer hemma för det "ska" man ha. (få bakar regelbundet i dem) Vi slänger allt bröd som blir över, hinner mögla eller har torra kanter. Sen tar vi bilen till affären för att handla nytt ströbröd som någon tillverkat i fabrik och kört till affären. Hos oss lägger vi brödet i bakmaskinen under duk, när det har torkat mixar vi det. Detta tar 1 minut, tar ingen extra plats, och spar pengar och TID! (den vi skyller på när vi inte gör det mest logiska). Lite av detta och andra tankar kring maten får du vara med om på resan. Men även coola recept och kul som händer runt om i vårt matland!
Här tar vi vägen via matbilder och skapar tankar kring hur maten kan bli mer hållbar. Mat är inte bara recept eller ekologi. Det är mönster, trender och beteende, som väldigt mycket speglas av vad och hur vi är och mår! Mat är fundamentalt, det växer, vi äter, därmed lever vi. Frågan är väl hur vi vill leva! Och du!! Argumentet jag har inte tid är ingen idé att använda i miljö och hållbarhetsdebatter för vi har alla exakt samma tid att disponera!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar