Här tar vi vägen via matbilder och skapar tankar kring hur maten kan bli mer hållbar. Mat är inte bara recept eller ekologi. Det är mönster, trender och beteende, som väldigt mycket speglas av vad och hur vi är och mår! Mat är fundamentalt, det växer, vi äter, därmed lever vi. Frågan är väl hur vi vill leva! Och du!! Argumentet jag har inte tid är ingen idé att använda i miljö och hållbarhetsdebatter för vi har alla exakt samma tid att disponera!
torsdag 21 maj 2015
Mjölk är inte mjölk längre, den ingår i evig tillväxt där mat inte har respekt!
Det här är mjölk mina vänner. Vit och kommer ur en ko! Den ska (om man väljer det) drickas för sin egen skull! Mat är idag inte mat, det är en komponent i en lönsam industri! Med konsekvenser som vi alla vet om. Sämre näring, sjuka och dåliga jordar, bidöden, tillsatser som salt, socker och kemisk skit som troligtvis också gör oss sjuka! Min farmor vänder sig i graven just nu. Varför väljer vi detta? Det är faktiskt vi själva som åkt med på den eviga tillväxtresan där allt ska växa och vissa ska tjäna pengar och konsumenter ska få allt tillgängligt utan egen insats och jävligt billigt! Vi är ansvariga för att vara del i konsumtionshetsen. Visst om tröjan vi köper är billig,gjord med hjälp av ändlig energi och kanske till och med barn är väl en sak, men att vi inte förstår konsekvensen, av det faktum att mat är en del av marknadsekonomin kommer att bli förödande,är ju helt obegripligt!!!!!!!!
Mat växer, det ska ätas för att vi ska leva. Just nu väljer vi att långsamt dö!
Ta ansvar för vår mat och att vårt fina land kan överleva kriser. Mat ska växa nära dig! Hjälp till!
Ge maten respekt igen!
Etiketter:
beteende,
ekologi,
ekologiskt,
familj,
hållbar konsumtion,
hållbar mat,
hållbart,
kretslopp,
mat,
miljö,
nyttigt,
psykologi
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar