onsdag 25 februari 2015

Sverige är fantastiskt-Glöm inte det!

Har tur som har en syster som har gjort livet i fjällen till sitt. De bor där året runt och man kan åka dit när inte drevet går. Måste man äta dålig mat när man är där. Nej för mig går det emot att vara ute  i naturen  och röra på sig och sen slänga in en billig pizza i micron! I fjällen finns det massor med små fina tjärnar som det går att fiska i och systeryster hade plockat upp några fina fjällrödingar! Det enda som behövs till denna delikatess är salt och sen in i ugn på 175 grader tempa till 55 grader. Tog nog max 15 minuter. Steker upp lite spetskål, salt och en nypa socker och sen grädde! Magi! Några kokta potatisar och lite rödbetor.  Allt detta kan odlas/fiskas/produceras i vårt enormt vackra land. 

I lillstugan växer det så det knakar när vi kommer hem och nu är det dags att så mera. Pytsar lite varje vecka för att inte överjobba och få för mycket och för att kunna sprida ut det på säsongen. I år ska vi så butternutpumpa. Frön har jag tagit själv ur en som kom i vår grönsakslåda, den är fast och nötig och passar för de som ofta inte gillar pumpa, som ju i ärlighetens namn kan vara lite smaklöst. Här har den gått i ugn med morötter, lök , olivolja, salt och oregano. MUMS!

Det är så enkelt, och har gjort så litet avtryck! 
När man tar den enkla vägen(för dig) med en plingelingpizza, så kan man ju undra om den långa krångliga förädlingsvägen inte betyder ngt! 
När det finns så mycket fint här i Sverige så kan man ju få önska att fler vill inse det! 

Heja Sverige!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar