torsdag 5 februari 2015

Så lite blir så mycket!


Ibland är det det enkla som skapar perfektion. När nu Kajsa levererade vår del av deras fjällko, tog jag fram sista biten ytterfile från Hereford kossan från förra leveransen. Kvalitet betalar sig alltid. Mer mat av mindre! Hur då ? Jo denna ytterbit är så smakrik och mör att det behövs mindre kött i min Sjömansbiff. Tillsammans med 4 stora,varsamt smörfrästa lökar och 8 potatisar, vitpepparkorn, salt, vatten och soja skapas magi! Kokas ihop en halvtimme !



Att satsa på kvalitèkött har bara vinster. Mindre skapar mer helt enkelt! Man äter lite mindre, man belastar lite mindre, man går upp i vikt lite mindre, men man mår mycket mer ;)
På fredag ska vi testa fjällkon. Denna gamla svenska lantras som vi behöver mer av i vårt land. Det är ett måste att vi tar vår ansvar och om man kan så ska man köpa för det ökar efterfrågan och därmed räddar rasen! Den är enormt näringsrik både kött och mjölk. http://www.fjallko.se/
En ko ska gå ute och må bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar