Fortsätter på ämnet "saker som slängs" Alla skär vi av änden på rotfrukter. Har man kompost ja då kommer de till nytta igen men om de går ner i soppåsen så bye bye. Jag lägger dem på min morfars gamla fat med lite vatten på och vips så växer det ny blast. Visserligen inte mycket men det är ett litet nyttigt tillskott till en sallad så här mitt i vintern. Har man ett fint avlångt fat blir det fint på fönsterbrädan och man behöver inte springa och köpa växter som är hårt framdrivna med massor med CO2 utsläpp som resultat. Alltså nyttigt, vackert, spar pengar och TID!
Odling med allt från fönsterbrädan till självhushållninghttps://www.facebook.com/groups/odladinmat/
Här tar vi vägen via matbilder och skapar tankar kring hur maten kan bli mer hållbar. Mat är inte bara recept eller ekologi. Det är mönster, trender och beteende, som väldigt mycket speglas av vad och hur vi är och mår! Mat är fundamentalt, det växer, vi äter, därmed lever vi. Frågan är väl hur vi vill leva! Och du!! Argumentet jag har inte tid är ingen idé att använda i miljö och hållbarhetsdebatter för vi har alla exakt samma tid att disponera!
onsdag 21 januari 2015
Allt växer!
Etiketter:
beteende,
ekologi,
ekologiskt,
hållbar konsumtion,
hållbar mat,
hållbart,
hälsa,
inredning,
kretslopp,
mat,
miljö,
måbra,
nyttigt,
psykologi,
rotfrukter,
vackert
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar